naslovna strana > aktivnosti > završeni projekti > Unapređenje ekonomskog obrazovanja zaposlenih u Komisiji za zaštitu konkurencije  
 
  
Projekat: Program unapređenja ekonomskog obrazovanja zaposlenih u Komisiji za zaštitu konkurencije Republike Srbije

 Godina realizacije:
 2013
    


 Sadržaj projekta:

Program unapređenja ekonomskog obrazovanja zaposlenih u Komisiji za zaštitu Konkurencije Republike se sastoji od osam seminara, Polaznici seminara su članovi Saveta komisije za zaštitu konkurencije i zaposleni u Komisiji, pre svega oni koji se bave konkretnim slučajevima. Prvih šest seminara bilo je posvećeno specifičnim ekonomskim pitanjima koja se odnose na pravo konkurencije (teorija ponude, koncepcija konkurencije, monopol i njegove posledice, ekonomske osnove restriktvnih sporazuma, ekonomski podsticaji za zloupotrebu dominantnog položaja, ekonomske posledice koncetracija itd.). Poslednja dva seminara bila su potpunosti posvećena empirijskoj analizi i primeni ekonometrijskih metoda pri razmatranju slučajeva u oblasti prava konkurencije.

Seminar ima svoj web sajt www.stajetokonkurencija.org
sa materijalima za obuku: Reader sa najznačajnijim slučajevima evropskog prava konkurencije, PowerPoint prezentacije, snimci predavanja itd.